Entreprenöriellt lärande gör skillnad

lördag 13 augusti 2011

Vi spiller ingen tid på negativisterna

Det har varit en bra första vecka med fortbildning och en möjlighet att träffa andra högstadielärare....Men det som slår oss ganska snart är hur traditionell lärare och skolan egentligen är.

En stor del av de kollegor vi mött har inte alls förstått vad ett entreprenöriellt förhållningssätt innebär.....och man har inga som helst planer på att ge upp sitt traditionella sätt att arbeta..Man är ganska tydlig med att det inte ska införas några förändringar som kräver ett nytt sätt att tänka.

Nåja, vi har i alla fall bestämt oss. Vi spiller ingen tid på negativisterna....vi lägger vår energi på att utveckla vår entreprenöriella pedagogik.


Det entreprenöriella lärandet är här för att stanna och dessutom är det en av EU:s åtta nyckelkompetenser.....och numera ingår det i skolans uppdrag, ingen kan säga någonting annat.

Men om intresset inte är så stort i de egna leden så finns det andra utanför kommunen som verkligen vill. Vi har redan nu två entreprenöriella inspirationsträffar inbokade som vi tänker lägga tid och kraft på.



Just nu väntar vi på att våra unga medarbetare ska börja.....det här kommer att bli ett enormt spännande läsår med EPL från golv till tak.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar