Entreprenöriellt lärande gör skillnad

söndag 21 augusti 2011

Entreprenöriellt lärande skapar diskussioner

Entreprenöriellt lärande verkar skapa diskussioner på många håll. Antingen har man förstått eller så har man inte förstått någonting alls.....eller vill inte förstå. Det senare kan nog tolkas som att många pedagoger är rädda för förändring.

Men om det är någon som har förstått så är det Skolverket. "I de nya skolreformerna betonas entreprenörskap som bland annat kan innebära att främja elevernas nyfikenhet, kreativitet och förmåga att ta initiativ. Vad eleverna än kommer att arbeta med i livet så är entreprenörskap till nytta, säger, Peter Skoglöf undervisningsråd på Skolverket".

Härom dagen var det en spännande konferens på Mälardalens högskola i Västerås. Och nätverket LIFE (Lärande I och För entreprenörskap) var en av de som arrangerade. Att lyfta det entreprenöriella lärande i alla skolformer är ju oerhört viktigt och det här var ett toppenbra initiativ Tyvärr kunde inte vi, Sara och Johnny, delta. Men vi hoppas att det blir fler tillfällen.

På en del håll finns det en uppfattning att man i grundskolan gärna arbetar med färdigförpackad kunskap. Alltså kan eleverna det som står i läroboken så är det tillräckligt. Och nog är det så på allt för många grundskolor.

Men det går att tänka om......i år är det fjärde året som vi driver ett entreprenöriellt förhållningssätt i våra fyra so-ämnen.....och det fungerar bättre än någonsin.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar