Entreprenöriellt lärande gör skillnad

torsdag 25 augusti 2011

Det är inte självklart att klassrummet är den bästa miljön...

Den som läser EP i dag förstår ganska snabbt att det är många som ska dela på skolans befintliga lokaler....och visst blir det lite trångt ibland. Men om man som vi, Sara och Johnny, driver entreprenöriell pedagogik så är det inte lokalerna som först och främst är avgörande.

Under våra entreprenöriella arbetspass startar vi ofta upp i matsalen med en storsamling.......ibland är vi kvar där och ibland löser vi det på annat sätt.

Att skapa så bra lärmiljöer för våra medarbetare som det bara går är någonting som vi alltid strävar efter. En bra lärmiljö måste ju utgå både från individen och från innehållet för dagen...och det är vår utgångspunkt. Den som läser dagens EP får lätt uppfattningen att det är i de traditionella klassrummen som lärande uppstår.........Men vi som EPL-pedagoger är av annan uppfattning.

En lärandeprocess är någonting som kan skapas överallt och i alla sammanhang. För oss handlar det i första hand om att locka fram motivationen och det egna drivet hos våra medarbetare. Det är inte alls självklart att klassrummet är den bästa miljön för lärandet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar