Entreprenöriellt lärande gör skillnad

fredag 19 augusti 2011

Det som är andra skolors svaghet är vår styrka....

Att skolan inte lyckas förbereda eleverna för yrkeslivet tillräckligt väl visar en undersökning bland 200 företag som Demoskop gjort. Man pekar på bristande baskunskaper och man vill se skolan som en tydligare kunskapsförmedlare. Och så långt kan vi, Sara och Johnny, hålla med. Men det finns ingen diskussion om HUR man som elev ska kunna få visa vad man kan.....här har skolan någonting att ta tag i.

När det gäller HUR våra medarbetare får visa sina kunskaper ligger vi långt fram. Vi har en fungerande entreprenöriell modell och vi skräddarsyr vår EPL-pedagogik till var och en.

Demoskops undersökning visar också att det entreprenörilla förmågorna inte utvecklas för att kunna passa arbetslivet........och det stämmer nog. Men det som är många skolors och kommuners svaghet är vår styrka. Vi har ett entrprenöriellt förhållningssätt på alla våra arbetspass.

Och ett förhållningssätt är någonting man som medarbetare har med sig hela livet. Att skolan måste bli mer medveten om yrkeslivets förväntningar här helt klart......Men de som möter Sara och Johnny under sin högstadietid kommer att få en stadig entreprenöriell grund att bygga vidare på

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar