Entreprenöriellt lärande gör skillnad

onsdag 31 augusti 2011

Tydlighet och höga förväntningar

Att göra någonting som man inte gjort tidigare måste vara självklart för den som har ett entreprenöriellt förhållningssätt till kunskap. Och vi, Sara och Johnny, börjar bli ganska vana med att tänka nytt och göra saker vi inte gjort tidigare.

Precis som mycket annat så har vår EPL-pedagogik förändrats genom åren.....och den har blivit både skarpare och mer entreprenöriell. Och just i år har vi fått tänka om när det gäller våra grupper......

Flera gånger i veckan har vi våra medarbetare samlade i storgrupp och då är det lite drygt 60 medarbetare som ska med på kunskapsresan.. Just nu har vi kört den teoretiska basen för momentet politik med våra åttor.......och det har gått bättre än vad man kunnat hoppats på.

Men om man som pedagogisk ledare är tydlig och berättar att man både har höga förväntningar och att man verkligen tror på sina medarbetare så är halva jobbet gjort. Nästa arbetspass är det dags för en första utvärdering.....medarbetarna måste få säga sitt och vi måste vara beredda att tänka nytt och göra justeringar.....

Vårt motto som EPL-pedagoger är ju att våra medarbetare ska få tillämpa sina kunskaper. Alltså jobba i skarpt läge.....och väldigt ofta blir det utanför skolan. Och nästa vecka är det dags...planering på går.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar