Entreprenöriellt lärande gör skillnad

fredag 12 augusti 2011

Som vanligt tänker vi lite annorlunda!

Gårdagens föreläsning med Annika Zetterström höll hög kvalitet......och innehållet var högintressant: Vad har bedömning med betyg att göra.

Den brinnande punkten handlade om formativ bedöming......någonting som lärare i allmänhet tycker är svårt och krångligt Men vi, Sara och Johnny, tänker som vanligt lite annorlunda.

Den som vill göra anspråk på att vara en entreprenöriell pedagog måste kunna göra en mängd olika bedömningar samtidigt som man erbjuder olika lärmiljöer. Den formativa bedömningen handlar ju om en bedömning som pågår under hela processen.....och det här är någonting som vi kommer att utveckla ännu ett steg under det här läsåret.

Men för oss handlar det inte bara om formativ bedömning....för oss handlar det minst lika mycket att tänka nytt och se möjligheter, det är ju det som är EPL......

Och det är precis det som vi gör nu.....innan våra medarbetare dyker upp. Vårt mål är att både vi och våra medarbetare ska ha roligt samtidigt som man utvecklas och får syn på sitt eget lärande.

Vi har redan nu en del nya entreprenöriella grepp inplanerade....och de kommer att presenteras på bloggen under hösten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar