Entreprenöriellt lärande gör skillnad

fredag 26 augusti 2011

Variation och egna förslag är alltid välkomna

Det börjar bli dags att summera ihop den entreprenöriella skolveckan.......Och en hel del logistik och lite justeringar har det förstås varit. Men nu börjar EPL-korten falla på plats.

Våra åttor har fått börja med området riksdag, regering och kommunen......Och här har vi, Sara och Johnny, en utmaning. Hur skapar man motivation, ansvar och eget driv?????

Vi har börjat i den teoretiska basen......men någon form av tillämpning av de politiska kunskaperna måste till också.

Och vi ska i vanlig ordning lyssna på våra medarbetare.......det är ju dom som bäst vet hur dom vill visa sina kunskaper.

Men det lutar åt att man i smågrupper får ge sig ut på stan.........Här handlar det om att besöka lokala politiska organisationer och framför allt så ska man se till att boka tid för en intervju med någon politiker Och det är nu man ska använda sina nya begrepp och sin teoretiska bas......

En EPL-pedagogs viktigaste uppgift är att skapa fungerade lärmiljöer....och det är självklart så att våra medarbetare inte vill göra på samma sätt. Men det är också det som är tjusningen med det entrepreöriella lärandet......... variation och ny förslag är alltid välkomna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar