Entreprenöriellt lärande gör skillnad

måndag 22 augusti 2011

Fritt och kreativt tänkande

Om någon timme ska vi träffa våra sjuor för första gången och vi vet egentligen inte så mycket om varandra. Men det klart att vi smyger i gång med EPL från första minuten....... Och vi kommer att börja med en enkel so-uppgift som man kan lösa på ett kreativt sätt.

Uppgiften hänger ihop med våra fyra so-ämnen och det går att komma fram till en mängd olika lösningar. Och det bästa av allt är att det inte finns något rätt eller fel.

Det här blir en bra start på ett fritt och kreativt tänkande. Och det blir också ett tillfälle att lära känna varandra lite mer när man kan diskutera hur var och en har tänkt.

I dag är det viktigaste att någonting skapas.....och något facit finns inte. Men där emot ska det fram så många olika tankesätt som möjligt.

Och visst blir det lite spännande....Vi, Sara och Johnny, har inte en aning om hur just det här entreprenöriella upplägget fungerar. Men någonting kommer det att bli...men där med inte sagt att det blir som vi har tänkt......

Men det är just det som är en del av det entreprenöriella förhållningssättet....Alltså så måste både vi som EPL-pedagoger och våra medarbetare hela tiden tänka nytt och se möjligheter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar