Entreprenöriellt lärande gör skillnad

söndag 14 augusti 2011

En EPL-pedagog kan ju inte planera allt i detalj

Snart startar en ny vecka.....och den här veckan ska vi sätta oss ner och fundera på kursplanerna och vilket innehåll som ska vara med. Och det finns en hel del som ska hinnas med men det bästa är att ingen har bestämt HUR det ska gå till.....

Och det är precis det som kommer att vara en av våra ledstjärnor även det här läsåret. Vi vill ju att våra medarbetare ska nå så långt som det bara går när det gäller kunskaper i de samhällsorienterade ämnena. Men HUR det ska gå till ska var och en av våra medarbetare få tycka till om.

Vår EPL-pedagogik handlar mycket om delaktighet och höga förväntningar. Alltså ska våra medarbetare få vara med och säga sitt.

Det betyder också att en EPL-pedagog inte kan planera allt i detalj, det är liksom inte meningen. Det betyder också att man måste kunna kasta om och vända på en femöring.....Men det är ju det som är en del av poängen med det entreprenöriella förhållningssättet.

Nytt läsår innebär förstås att vi och våra medarbetare vill leverera någonting nytt, någonting som vi inte gjort tidigare. Det klart att vi ska arbeta tillsammans med näringslivet, myndigheter, föreningar och närsamhället......Men exakt hur det kommer att gå till det vet vi inte idag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar