Entreprenöriellt lärande gör skillnad

lördag 17 december 2011

Vill du samarbeta med oss?

I kommun efter kommun hyllas det entreprenöriella lärandet..........och visst känns det bra att det blåser i den riktningen. Det pratas om samverkan mellan skola och näringsliv och man slår sig för bröstet och visar upp några enstaka exempel. Men hur ser det egentligen ut när skola och näringsliv ska samarbeta??? Jo, det bygger på att det finns eldsjälar på skolorna som ger av hela sitt register för att det ska bli några konkreta kontakter.


Vi, Sara och Johnny, har en del etablerade kontakter med näringslivet........ Men vi behöver fler företagare som vill samarbeta med oss och våra medarbetare. En bit in på den nya terminen kommer det att arbetas med samhällsekonomi bland våra nior.




Det betyder bland annat att våra man ska få jobba med en affärsidé och "starta ett eget företag". Men det finns också tankar på att ordna en mässa, utställning eller att synas i något annat sammanhang utanför skolan. Men vi tänker också bjuda in både näringsliv, affärsbanker och politiker till en företagslunch.......


Vi vill visa att vårt entreprenöriella förhållningssätt inte bara skapar variation och kontakter. Vi vill också visa att annorlunda pedagogiska grepp ger fler motiverade elever som når högre bland kunskapskraven.


Vi har ganska många besökare på bloggen och våra inlägg brukar ger ringar på vattnet.


Och nu hoppas vi att du som företagare både i och utanför Enköping vill samarbeta med oss. Slå en pling eller skicka ett mail.....du kommer inte att bli besviken.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar