Entreprenöriellt lärande gör skillnad

tisdag 20 december 2011

444

I morgon är det sista dagen på terminen. Och det innebär att våra medarbetare i åttan och nian ska ha betyg.

Vi, Sara och Johnny, som ansvar för alla so-undervisning på högstadiet är naturligtvis ansvariga för varenda bokstav i betygen. Och i år har vi satt 444 betyg fördelat på historia, religion, geografi och samhällskunskap.

Vår styrka är faktiskt att vi har förmånen att bedriva vår entreprenöriella undervisning i stora grupper.......Men att bedriva undervisning i så stora grupper som 65 elever är vi helt ensamma om på skolan......och man kan ju fundera varför?

En av de stora fördelarna med stora grupper är att vi hela tiden kan göra sambedömningar för att öka likvärdigheten. Och i slutändan är det ju våra medarbetare som drar den största vinstlotten.....två pedagoger i en storgrupp gör ju att man faktiskt kan hitta individuella upplägg på ett helt annat sätt jämfört med att stå ensam och mässa vid katedern.

För oss är den formativa bedömningen vår ledstjärna och det är ju också en förutsättning om man ska kunna bedriva entreprenöriellt lärande i stor omfattning. Visst har det varit varit en lite annorlunda termin med nya förutsättningar.....men det i sin tur har lockat fram många positiva och entreprenöriella lösningar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar