Entreprenöriellt lärande gör skillnad

lördag 26 november 2011

Nya "verktyg" behövs för att höja resultaten

Vi, Sara och Johnny, är helt övertygade om att det går att höja resultaten i skolan....och för att lyckas behövs både nya och fler verktyg. Vi lägger vår tid och kraft på det entreprenöriella lärandet.

Entreprenöriellt lärande handlar ju bland annat om att undervisa i en autentisk miljö och undvika andrahandsupplevelser. Och våra "Uppdrag" till våra medarbetare bygger just på det, att kunna använda sina teoretiska kunskaper i ett praktiskt sammanhang utanför skolan.

För oss är begreppet utomhuspedagogik och entreprenöriellt lärande egentligen samma sak . Det handlar om ett platsbaseratlärande där skolämnena får en större verklighetsanknytning när man jobbar i skarpt läge.

Skoldebatten handlar idag mycket om "tillbaka till katedern" men det finns många andra sätt att lära sig på än att sitta på en stol i ett klassrum.

Ska vi få fler elever som når de nya kunskapskraven så måste pedagogerna börja andvända fler "verktyg". Entreprenöriellt lärande och utomhuspedagogik är bra exempel på ett annat sätt att lära.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar