Entreprenöriellt lärande gör skillnad

onsdag 23 november 2011

De främsta vinnarna är våra medarbetare

I går gästades Uppsala av två av Sveriges absolut främsta entreprenörer genom tiderna. Både Anders Wall och Percy Barnevik berättade om sina fantastiska entreprenöriella resor.

Nu är det ju inte tänkt att alla våra medarbetare ska möta världen som egna företagare. Men det finns stora likheter mellan de stora mega-entreprenörerna och det entreprenöriella förhållningssättet som vi, Sara och Johnny utvecklar i skolan.

Vi ser möjligheter och vi vågar testa idéer som ingen eller väldigt få tror på. Och det är också de tankegångarna som vi överför till våra medarbetare....Att vilja, våga och se möjigheter.

Vem hade trott att det skull vara möjligt att arbeta två pedagoger och driva undervisning i storgrupper på cirka 65 medarbetare. Och det fanns en hel del skeptiker innan vi drog igång.

Men nu med snart en termin i bagaget kan vi konstatera att de främsta vinnarna är våra medarbetare. Med två pedagoger på plats, trots en stor grupp, kan man vara oerhört flexibel.....

Och man hinner stötta de elever som behöver extra hjälp samtidigt som man kan utmanna de som har hunnit lite längre i sin kunskapsutveckling. Att kunna få jobba på det här sättet är entreprenöriellt förhållningssätt för oss.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar