Entreprenöriellt lärande gör skillnad

söndag 20 november 2011

Kontakt med arbetslivet

Nu kan man möta den nya UF-företagen igen....Och i helgen var de på plats i Gränby Centrum i Uppsala.

Att jobba med affärsidéer och företagande är både givande och lärorikt. Men vi, Sara och Johnny, vill inte att man ska behöva vänta till man börjar gymnasiet. Det är också därför vi ser företagandet som en naturlig del av undervisningen i samhällskunskap för våra nior.

Företagande i skolan ger så mycket....det gör att våra nior kan få bryta ner det teoretiska momentet samhällsekonomi till någonting begripligt. Dessutom får man både träna och utveckla sina entreprenöriella kompetenser.

För oss är den nya läroplanen avgörande för hur vi ska utveckla vår entreprenöriella pedagogik. Och med rätt upplägg kring företagandet når våra medarbetare långt i det centrala innehållet i samhällskunskap.



  • Hur hushållens, företagens och den offentliga ekonomi hänger ihop...

  • Hur länders och regioners ekonomier hänger samman....

  • Arbetsmarknadens och arbetslivets förändringar och villkor...

  • Utbildningsvägar, yrkesval och entreprenörskap....

Hur vårt upplägg kring företagande och affärsidéer kommer att se ut det här läsåret är inte bestämt än.....men att det ska utvecklas och bli ännu lite bättre är vårt mål.

Men det vi vet är att vårt upplägg med affärsidéer och företagande väcker både intresse och skapar motivation. Och på köptet får våra medarbetare goda och värdefulla kontakter med den arbetsmarknad de snart ska möta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar