Entreprenöriellt lärande gör skillnad

söndag 29 april 2012

Plywood, vetemjöl, salt och vatten

Det finns nästan lika många olika pedagogiska modeller som det finns lärare......och var och en får väl bli salig på sitt. Vi, Sara och Johnny, har både hittat och utvecklat EPL-pedagogiken. Vi inte bara tror på den...vi vet att den fungerar.

Men vad är det då som kännetecknar en pedagogik som är framgångsrik? Jo, det är en pedagogik som skapar engagemang, sammanhang och tillhörighet. Vi har hittat fram till vårt sätt....att man som medarbetare tillsammans med oss får omsätta den teoretiska kunskapen till praktiskt handling. Och i bland betyder det att vi når våra kunskapskrav utanför skolan. Men det viktigaste är faktiskt att skapa variation.

Just nu funderar vi på hur vi med våra 65 åttor ska kunna få en djupare förståelse av de landskap som finns i kartboken. Hur ska vi få våra medarbetare att kunna leva sig in i den topografiska kartan????

Vi har inte något färdigt svar men med hjälp av plywood, vetemjöl, salt och vatten så kommer det att bli någonting annorlunda. Det här kommer att bli ett sätt att gå från det abstrakta till det konkreta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar