Entreprenöriellt lärande gör skillnad

söndag 22 april 2012

Egentligen är det helt bedrövligt....

Visst var det kul att just våra medarbetare tog hem många av de priser som delades ut till unga entreprenörer på Företagsmässan i Enköping. Men det är inte det som är själva målet när man har ett entreprenöriellt förhållningsätt till kunskap.

Ett förhållningssätt är så mycket mer. Det är någonting som våra medarbetare tillsammans med oss levererar varje dag....hela året.

Ett sånt förhållningssätt har man byggt upp på Gottsundaskolan i Uppsala där man jobbar intensivt med Future City. Och man har lyckats att få fler intresserade elever samtidigt som man får en bra koppling mellan teori och praktik.

Att få ta del av goda exempel på EPL-pedagogik är någonting som genererar nya idéer samtidigt som det får fler pedagoger att våga lite mer. Men det största problemet är väl att väldigt många lärare "sitter fast" på sin skola och något utbyte med andra skolor blir sällan av.

Egentligen är det helt bedrövligt.....det finns så mycket av entreprenöriellt lärande i Sveriges skolor som aldrig får chansen att spridas och utvecklas. Men hur svårt kan det vara att göra någonting åt saken......????Svaret är givet, det är inte svårt om man bara vill.

Men det är inte bara lärare som ska stå för viljan. Det gäller i allra högsta grad även politiker och skolledare som måste bli bättre på att kunna gå från ord till handling.

Det kanske är på den arenan man ska sätta in stöten när det gäller entreprenöriellt lärande? Att få politiker och skolledare att hitta en balans mellan sina teorier och den praktiska verkligheten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar