Entreprenöriellt lärande gör skillnad

måndag 26 september 2011

Just så här vill jag visa mina kunskaper

I dag startar en ny entreprenöriell vecka....Och det blir en vecka med både möjligheter och utmaningar. En av möjligheterna erbjuds våra nior när man ska visa sina kunskaper kring första världskriget.

Och den här gången har var och en av våra medarbetare fattat sitt eget beslut....Just så här vill jag visa mina kunskaper....

Det som är mest fascinerande är att det finns så många sätt som man kan visa sina kunskaper på....och alla goda exempel har kommit fram vid våra medarbetarsamtal. Det här är också ett bra exempel på att delaktigheten är A och O i det entreprenöriella lärandet.

Det som verkar tilltala många är det som vi kallar lärande samtal.....att sitta i en mindre grupp tillsammans med oss pedagoger. Vi, Sara och Johnny, är samtalsledare och styr samtalet mot kursplanernas olika mål.

Det här är ett ganska avspänt sätt att visa vad man kan. Samtidigt som var och en kan visa sina kunskapskvaliteter på ett tydligt sätt. Men den viktigaste poängen är nog att alla runt bordet lär sig under samtalets gång.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar