Entreprenöriellt lärande gör skillnad

måndag 11 juni 2012

Hitta balansen

Snart väntar sommarlovet...och visst kan man tycka att det är långt till nästa terminsstart. Men ska man ligga steget före och bjuda in personer från både näringsliv och annat håll så gäller det att hänga på.

Entreprenöriellt lärande är inget konstigt och inget som är svårt. Men det kräver att man omfördelar sin tid och sina arbetsuppgifter. Vi, Sara och Johnny, lägger ner en hel del tid på att hitta nya kontakter. Väldigt många vill vara med och jobba med oss och ganska ofta får vi napp men visst händer det att vi kör fast.

Vi lägger en stor del av vår tid på att fokusera på kunskapskraven och få till olika individuella upplägg. Men vad är det då som vi gör mindre av? Går det överhuvudtaget att ta bort någonting är en fråga vi ofta får?

Vi lägger inte massa tid på logistik kring stora tunga tema-arbeten och vi sitter inte och rättar skriftliga prov i samma omfattning som tidigare. Men det betyder inte att vi på något sätt gör annorlunda bedömningar.....formativ bedömning är ju ett annat sätt att bedöma men det är fortfarande samma kunskapskrav som gäller.

Vi har hittat en bra balans mellan summativ och formativ bedömning och på så sätt har vi skapat vi tid för annat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar