Entreprenöriellt lärande gör skillnad

torsdag 23 februari 2012

Vi sitter inte inne med svaret

Under sportlovet har kommunen arrangerat lovskola för elever som behöver extra stöttning....och visst är det ett jättebra initiativ. Det här betyder också att pedagoger från i stort sett alla kommunens högstadieskolor möts. Och självklart blir det en del pedgogiska diskussioner.

Genom att möta pedagoger från andra skolor får man ganska snart en uppfattning hur det står till med det entreprenöriella lärandet i kommunen.

...........entreprenörskap i skolan har långt kvar innan det ser dagens ljus i alla skolor och årskurser. Intresset är faktiskt ganska svalt. Visst finns det de som har gjort ett och annat försök. Men det blir inte mer en ett projekt över någon vecka.Varför är det så?

Det både pågår och har varit entreprenöriella satsningar för både pedagoger och elever. Men varför händer det ingenting? Vi sitter inte inne med svaret....men just nu känns det som om satsade pengar rinner iväg åt fel håll. Egentligen borde det vara tvärt om.

Entreprenröiellt lärande borde passa alla. Det går att anpassa till både elever, ämnen och pedagoger. Det är enkelt att integrera i de flesta ämen.

Sist men inte minst så är det gratis samtidigt som många elever har möjlighet att nå högre kunskapskrav.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar