Entreprenöriellt lärande gör skillnad

onsdag 1 februari 2012

Entreprenörskap eller ett entreprenöriellt förhållningssätt

Det finns många kommuner som slår på stora trumman och säger att man jobbar med entreprenörskap i skolan. Och många gånger stämmer det.......Huddinge kommun verkar var en av de kommuner som satsar på entreprenörskap ända ner i lågstadiet. Åtminstone om man får tror det reklamutskick som har hamnat i många hushålls brevlådor.

Nästan alltid så handlar entreprenörskap i skolan om att driva eget i någon form........och så långt är allting bra. Att driva eget och koppla det till ämnet samhällskunskap och ekonomi går ju alldeles utmärkt.

Men vad händer sen............när journalisten har åkt hem och starta eget-momentet är över.....Och runt om i Sverige är det tyvärr så allt för många kommuner som har hamnat i "företagsträsket" när det gäller entreprenörskap i skolan.

Entreprenöriellt lärande är någonting mycket, mycket större. Det är ett entreprenöriellt förhållningssätt som ska fram i skolan.....och det är först då som man kan få in det som en naturlig del i skolans ämnen.

Vi, Sara och Johnny, börjar bli trötta på att se alla tidbegränsade aktiviteter kring entreprenöskap. Och vi tror inte heller att man kan "frälsa" stora lärargrupper och mer eller mindre knuffa in de i ett entreprenöriellt tänkande.

Ett entreprenöriellt förhållningssätt kommer in i från, det utgår från den egna viljan, det egna drivet och önskan om att hitta nya verktyg för lärandet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar