Entreprenöriellt lärande gör skillnad

lördag 11 februari 2012

Det kostar oftast mer än det smakar...

Entreprenöriellt lärande handlar väldigt mycket om pedagogernas inställning till kunskap. Vill man förändra och satsa på andra sätt att lära så måste varje pedagog leva som man lär.
Det kommer aldrig någonsin att räcka med att delta i något kommunövergripande projekt.....för att sen tro att allting löser sig. Genom åren så har just skolan jobbat i en mängd olika projekt...ITIS-projekt, matteprojekt och nu är det modernt med entreprenöriella projekt.
Och i nästan alla gånger så kostar det mer än det smakar...När projekttiden är över är både pengar och pedagoger "förbrukade"
Just nu är det Uddevalla som flaggar för sin entrprenöriella storsatsning. Klicka på länken och läs artikeln. Och visst låter det bra......och det kanske kommer att bli jättebra, man får ju aldrig sluta hoppas.
Men vi, Sara och Johnny, vill börja få grunden......Det är lärarutbildningen som måste driva den entreprenöriella pedagogiken. I veckan var vi på ett seminarium med representanter från lärarprogrammet......
Och visst är man proffs på många saker......Men det är ljusår kvar innan man kan leverera EPL-pedagogik på sina utbildningar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar