Entreprenöriellt lärande gör skillnad

måndag 3 oktober 2011

Vi tror på ett tydligt och positivt ledarskap

Att arbeta med entreprenöriellt lärande i skolan handlar mycket om ledarskap. Och vi, Sara och Johnny, försöker alltid locka fram det bästa hos våra medarbetare.

För oss EPL-pedagoger innebär ett bra ledarskap att man verkligen tar vara på medarbetarnas kompetens. Samtidigt är det viktigt att alla får uppskattning för det man gör......

Tillsammans med oss ska man lära sig av varandra och alla ska känna att man är en betydelsefull länk som bidrar med sitt. Och det här sättet att arbeta kan väl låta som en självklarhet...men vi får hela tiden jobba med alla delarna för att utvecklas.

Vi tror på ett tydligt och positiv ledarskap som ger utrymme för initiativ från våra medarbetare. En av våra utmaningar är ju att klargöra när, var, hur och varför vi ska göra på ett visst sätt.

Men räcker inte med klara mål....det måste hela tiden ges möjlighet till konstruktiv återkoppling. Och det är någonting som finns med som en naturlig ingrediens hela tiden....vid varje arbetspass och så fort vi och våra medarbetare möts vid våra coachningssamtal och medarbetarsamtal.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar