Entreprenöriellt lärande gör skillnad

söndag 30 oktober 2011

Vi tränar på att vara tydliga pedagogiska ledare

Enköpings båda lokaltidningar är alltid med på noterna när man skickar in en insändare. Och den här gången så var det ENA HÅBO TIDNINGEN som såg till att vi finns med i rullarna.

Att diskutera pedagogik är alltid lika roligt....men det är alltid lika svårt. Och det beror ju till viss del på att inget pedagogiskt sammanhang är det andra likt.

Hur gärna man en vill så kan man aldrig kopiera ett pedagogiskt upplägg och sen tro att det bara är att applicera på nästa arbetspass. Och det här gäller för oss precis som det gäller för alla andra pedagoger.

Det man däremot kan träna på är att vara en tydlig pedagogisk ledare....det är åtminstone vår erfarenhet. Oavsett om du är traditionell eller entreprenöriell i ditt sätt att tänka pedagogik så är dina egenskaper som ledare avgörande.

Vi, Sara och Johnny, tränar på vårt ledarskap varje dag....och sakta, sakta blir vi bättre och bättre - om vi får säga det själva. Och ska man bli en tydlig ledare så måste man ha det entreprenöriella förhållningssättet med sig hela tiden........ Det gäller att ha en fingertoppskänsla och kunna se medarbetarnas behov i varje ögonblick.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar