Entreprenöriellt lärande gör skillnad

fredag 28 oktober 2011

Med sorg i hjärtat

Det var faktiskt med sorg i hjärtat som vi tackade av vår lärarstudent idag. David har varit en enorm tillgång för våra medarbetare och han har utvecklats i sin lärarroll på ett helt fantastiskt sätt.

Vad man än tycker om det entreprenöriella lärandet så sätter det sina spår när man är tillsammans med oss i ett antal veckor. Och när det gäller David så har han verkligen anammat det entreprenöriella sättet att tänka pedagogik.....långt mer än många andra erfarna lärare.

Att vara med och sprida EPL genom att ta på sig uppdraget som lokal lärarutbildare passar oss utmärkt......Och ska det entreprenöriella lärandet få fotfäste i skolan så hänger det på praktikskolorna och LLU:arna.

Ännu en gång kan vi konstatera att begreppet EPL och formativ bedömning inte verkar vara intressant för lärarutbildningen, trots en mycket tydlig skrivning i LGR 11. Men egentligen spelar det inte så stor roll.

Vi, Sara och Johnny, missar inget tillfälle att sprida våra tankar och idéer och det har vi inte gjort den här gången heller. Nu vet vi att vi har lyckats implementera EPL hos ännu en lärarstudent. ...Och självklart önskar vi David lycka till nu när han fortsätter sin utbildning.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar