Entreprenöriellt lärande gör skillnad

torsdag 6 oktober 2011

Varför gör man det svårare än vad det egentligen är.......

I så gott som varje kommun i hela landet finns det olika satsningar för att komma åt det entreprenöriella lärandet. Man gör en mängd olika jippon kring det hela och man man ser till att få dit media vid något enstaka tillfälle. Det som också är gemensamt för många kommuner är att man satsar mängder av pengar........låt gå att man har beviljats en del EU-anslag men det kostar även en del skattepengar.

Vi, Sara och Johnny, vet inte för vilken gång i ordningen.......Men varför ska man krångla till det entreprenöriella lärandet så till den milda grad. EPL är inget nytt förutom själva begreppet.....det har funnit i skolan länge. Men i och med den nya läroplanen är fokus tydligare på det entreprenöriella kompetenserna.

Sist men inte minst så behöver inte entreprenöriellt lärande kosta en enda krona mer än någon annan undervisningsform. Vi, Sara och Johnny, är inne på vårt fjärde entreprenöriella lärsår och några extra pengar behövs inte.

Entreprenöriellt lärande är ett förhållningssätt som varje lärare ska ta till sig.....det finns inget förhandlingsutrymme för att jag som enskild lärare inte vill, inte har tid eller är ointresserad. Vårt läraruppdrag har sin utgångspunkt i styrdokumenten......Svårare än så är det inte.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar