Entreprenöriellt lärande gör skillnad

fredag 7 februari 2014

Det är faktiskt vår nästa plan....

"Samverkan mellan skola och näringsliv är viktig för både skolan och företagare. Företagare behöver komma i kontakt med framtida medarbetare och ungdomar behöver bland annat bli medvetna om den framtida arbetsmarknaden och de krav som ställs där. Båda parter upplever att det är svårt att hitta dessa vägar till samverkan". Det här är någonting som man har tagit fasta på i Malmö men många kommuner har mycket kvar att jobba på.

Bladins skola i Malmö

Samtidigt är det här ett område som skulle lämpa sig utmärkt för ämnet samhällskunskap. Och det går naturligtvis att få till många entreprenöriella vinklingar samtidigt som man får en undervisning som ligger helt i linje med kursplanen.

Det här någonting som vi, Sara och Johnny, tänker ta tag  i. Det är faktiskt vår nästa plan....att få till ett en större kontaktyta mellan skola och näringsliv och  det redan i grundskolan.

Ingen av våra medarbetare ska behöva få vänta enda till gymnasiet innan man får koll på de lokala näringslivet. Riktigt hur det ska gå till är inte klart. Men vi funderar på ett entreprenöriellt kit för hela årskurs 7 - 9.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar