Entreprenöriellt lärande gör skillnad

tisdag 28 augusti 2012

Det verkar finnas en inneboende tröghet.....

Det som har ett entreprenöriellt förhållningssätt har som mål att få saker och ting att hända. Man vill komma igång, man vill göra och man vill se resultat som man kan jobba vidare kring.

Men ibland finns det hinder på vägen......och i skolans värld så handlar det ofta om alla konferenser som finns. Naturligtvis måste man mötas och lyfta det som angeläget och viktigt för verksamheten. Men det måste ju gå att effektivisera.....

Tänk om man alla pedagoger kunde halvera sin mötestid med kollegorna och istället befinna på arenan tillsammans med eleverna. Det skulle kunna ge enorma möjligheter till ,formativ bedömning, feedback och individuella upplägg. Och i slutändan så skulle det med säkerhet generera bättre resultat.

Men riktigt där är vi inte en...för det verkar finnas en inneboende tröghet att det inte skulle fungera. Självklart skulle det fungera bara man vill....det handlar om många timmar om nu någon vågar sig på att räkna. Gamla traditioner verkar vara svåra att bryta. Men omöjligt är det inte.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar