Entreprenöriellt lärande gör skillnad

tisdag 3 juni 2014

Coaching för lärande

Ännu en skola har tagit kontakt med oss och den här gången är det från södra delen av Sverige. Och vårt sätt att arbeta med coaching för lärande är det som står högst på agendan.

Vi är ju måna om att lärandet ska utvecklas och det klart att vi delar med oss av våra erfarenheter. Vår modell med coaching för lärande bygger på att man alltid är två pedagoger på varje arbetspass men den bygger också på lite större grupper entreprenöriellt förhållningssätt och en struktur utöver det vanliga.

Styrkan med vår modell är att coachingsamtalen pågår under ett vanligt arbetspass utan att undervisningen störs. Genom samtalen får våra medarbetare veta vad som gäller för nästa kvalitativa steg men coachingsamtalen innehåller även en social dimension. Det kan handla om allt från grupper, kompisar eller placeringar. Vår övertygelse är ju att fungerande lärmiljöer är grunden för att alla ska kunna nå så långt som det bara går.

En fråga vi ofta får är hur lång tid varje samtal tar....utgångspunkten är varje medarbetares funderingar och önskemål och tiden kan alltså variera. Men runt tio minuter är väl ett mått som håller för det mesta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar