Entreprenöriellt lärande gör skillnad

lördag 10 november 2012

Vi och våra medarbetare gillar entreprenöriellt lärande!!!!

I dag trotsade vi allt pedagogiskt förnuft man kan tänka sig......Vi valde att dra igång den kreativa delen av vårt historiemoment trots att det var sen eftermiddag och fredag.

Men egentligen så blir vi inte särskilt förvånade att våra 60 nior drar igång med både intresse och hög fart. Visst är vi vana att driva en storgrupp av elever eller medarbetare som vi föredrar att säga.

Men det mest imponerande är att våra medarbetare är på plats redan innan arbetspasset startar ....Och man sätter sig lugnt ner för att invänta att vi ska dra igång. Vår matsal förvandlas på ett par minuter till en kunskapscentral där EPL-pedagogiken står i fokus. Det är en häftig känsla att som pedagog få till ett lärande bland dessa unga viljestarkta entreprenörer.

Det här är också en del av frukten av vårt entreprenöriella förhållningssätt....att ge ansvar, att ha höga förväntningar,  att jobba med hög delaktighet

Och sånt  ger resultat. Men det är ingen tillfällighet. Så här har det sett ut de senaste fem åren. Vi och våra medarbetare gillar entreprenröiellt lärande!!!!


Den här kreativa delen av historiemomentet utgår från våra medarbetare.....Men alla tillhör en basgrupp. Och man kan alltid välja att jobba själva eller tillsammans med sin grupp.


Hur man löser sina olika uppdrag spelar ingen roll....så gott som allt är tillåtet så länge man arbetar mot kunskapskraven. Och den som vill visa sina kunskaper lite extra kan välja att ha ett lärande samtal när historiemomentet går mot sitt slut.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar