Entreprenöriellt lärande gör skillnad

onsdag 20 november 2013

Stolta entreprenörer!

Nu är det dags för UF-mässa i Uppsala igen. Och med allra största sannolikhet kommer man att få se många unga entreprenörer som stolt visar upp sina idéer. Och visst har gymnasiet ett bra koncept tillsammans med Ungt företagande.Men det finns också en baksida....inriktningen handlar bara om att starta företag. Och det här sättet att jobba ska inte förknippas med ett entreprenöriellt förhållningssätt.

Vi, Sara och Johnny, driver entreprenöriellt lärande i våra so-ämnen. Men det är inte några företag som våra medarbetare ska starta. Dock med ett litet undandag när det är samhällsekonomi på schemat och våra nior kan få tänka lite som företagare under någon vecka eller två.

Resten av året, med alla våra grupper, handlar det om att jobba med den inre motivationen, tasigförsamheten, egna ansvaret och annorlunda sätt att lära. Och det är så långt bort från företagande man kan komma. Ibland är vi i skolan men ganska ofta sker inlärningen någon annanstans.

Att det entreprenöriella tänket går trögt på många håll i  kommunens grundskolor hör ju säkert samman med att både pedagoger och skolledare fortfarande förknippar entreprenöriellt lärande med något slags företagskit. Eller beror det på någonting annat?Inga kommentarer:

Skicka en kommentar