Entreprenöriellt lärande gör skillnad

torsdag 21 november 2013

Livslångt lärande?

Läxdebatten fortsätter i UNT och den här gången har man kikat mycket på John Hatties forskning. Egentligen blir inte vi inte ett dugg förvånade. Men det som förvånar oss är synen på lärande hos både politker, pedagoger och föräldrar.

Det verkar som att läxan är i det närmaste helig som inlärningsinstrument. Nä, det gamla traditionella läxan hör mer hemma i en historiebok..."Så här var det för mina barn men idag tänker i annorlunda"



Entreprenöriellt förhållningssätt är ett sätt till att få fart på lärandet. Men det finns självklart andra varianter och tankar. Men det som måste fram är att vi pedagoger måste erbjuda andra sätt att lära. Okey, det kommer att handla mer om att individuella lösningar men det är inte det som är själva grejen.

Det här handlar om att få fler elever att lära sig mer och samtidigt ha motivaton och intresse kvar. Hur ska vi annars kunna skapa ett livslångt lärande?

Att ge alla elever samma läxa och samtidigt begära att alla ska visa sina kunskaper på samma sätt är  så långt i från ett modernt pedagogiskt tänkande som man kan komma.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar