Entreprenöriellt lärande gör skillnad

tisdag 19 november 2013

Man ska promt göra som man alltid har gjort.....det är ju skolan i ett nötskal.

Skolan är en märklig institution....samtidigt som vi tillsammans gör många bra saker varje dag. Vi löser konflikter, vi jobbar med värdegrund och vi möter mängder av tonåringar varje timme. Det här är vardagsmat för oss och vi gör det bra....

Men det som vi och våra kollegor pratar allra minst om är pedagogiska idéer och tankar. Okey vi tjatar om allt vi gjort i alla år men det är sällan som vi diskuterar nya grepp.

Och de gånger det diskuteras entreprenöriellt förhållningssätt eller andra spännande grepp så finns det alltid pedagoger som har uppfattningen att det inte går att genomföra i just sina ämnen. Vi, Sara och Johnny, hävdar bland annat att det finns stora vinster med att två pedagoger arbetar tillsammas, särskilt med tanke på bedömning och likvärdighet. Men icke sa nicke man ska prompt göra som man alltid har gjort.....det är ju skolan i ett nötskal.

I den bästa av världar skulle diskussionerna kunna handla om spännande pedagogiska tankar men där är vi inte än. Istället lägger vi åtskilligt med för att diskutera hur många pennor, tejprullar och linjaler som ska finnas i varje skåp.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar