Entreprenöriellt lärande gör skillnad

lördag 2 november 2013

Det kan alltså vara roligt i skolan samtidigt som man lär sig!

Entreprenöriellt lärande för oss handlar mycket om att jobba i skarpt läge.....Man har målet klart för sig men hur vägen dit ser ut det vet man inte riktigt. Man kanske tror sig veta men när man arbetar med andra aktörer utanför skolan kan allt hända.

Det mest intressanta med ett sånt här pedagogiskt upplägg är att våra medarbetare brukar  gilla konceptet skarpt. Och en del av förklaringen ligger förmodligen i att man hamnar i situationer som man inte alls har tänkt sig och när "projektet" är avslutat visar det sig att resultatet blev bättre än man någonsin hade vågat hoppats på. Det kan alltså vara roligt i skolan samtidigt som man lär sig!

En skola som har intressant samverkansprojket på gång är St: Ilian skolan i Västerås.

Åttorna i S:t Ilians skola i Västerås har under den årliga temaveckan ”Varumärket i vardagen” gjort reklamfilmer åt företagare i Erikslunds shoppingcenter. I skarpa projekt får eleverna se verkligheten som den är, resonerar skolan.


Ett liknande upplägg  är på gång för våra sjuor. Kunskapskraven i samhällskunskap kommer att stå i centrum och olika företag ska vara involverade.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar