Entreprenöriellt lärande gör skillnad

tisdag 5 november 2013

Brist på resurser, intresse och stöd möter ofta den som vill arbeta entreprenöriellt

Vi, Sara och Johnny, har länge irriterat hos på varför lärarutbildningarna inte lyfter entreprenöriella lärandet i sina program för blivande lärare.

Flera år har gått sedan nya läroplanen men på lärarutbildningarna verkar man inte ha läst eller förstått skrivningarna om entreprenörskap i skolan.

Nu är det ju inte bara vi som börjar fundera varför det inte händer någonting. På konferensen  "Hur kan svensk utbildning främjas av entreprenöriell pedagogik"  lyfter man  många intressanta och kritiska tankar.

"Brist på resurser, intresse och stöd möter inte sällan den som vill arbeta entreprenöriellt, visar forskningen. Ragnar Åsbrink, sade apropå detta: Ett av de stora systemfelen i skolan är ensamarbetet. Skolledningen måste engagera sig, då blir det kraft". Konferensen arrangerades av Entreprenörskapsforum. 

Vi är snart inne på vårt sjunde år med ett entreprenöriellt förhållningssätt i våra so-ämnen....och visst har vi mött på en hel del motstånd. Men vi ser så stora vinster för våra medarbetare så elaka tungor behöver inte göra sig besvär.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar