Entreprenöriellt lärande gör skillnad

lördag 30 november 2013

Nu bygger vi om vårt sätt att undervisa

Den som jobbar med ett entreprenöriellt förhållningssätt ser lärandet som en kraft som kan utvecklas över allt i samhället. Det är inte så att allt ska ske i skolan...tvärtom. Andra miljöer berikar lärandet så mycket mer.

Ett litet problem har dock dykt upp....sedan ett halvår tillbaka saknas det elevdatorer. Det är inte så att det är en eller två som saknas. Hela högstadiet är helt och hållet utan digitalteknik. Självklart drabbar det här vår undervisning och många moment måste "byggas om" för att vi ska kunna nå kunskapskraven i våra fyra samhällsorienterade ämnen.

En del av vår "ombyggnad" handlar om att vi ska utmana de politiska partierna i Enköpings kommun. Det är ju faktiskt politikerna som har ett superstort ansvar för skolan och man ska inte komma undan sin del av ansvaret. Nu är det upp till bevis. Inte så att vi ska gnälla om datorläget, det behövs inte eftersom det är väl känt vid det här laget.

Nä, den här gången ska vi bjuda in hela det politiska etablissemanget att delta tillsammans med våra medarbetare. Och vi tar faktiskt för givet att våra politiker tar sig tid. Det kommer att bli ett kunskapsutbyte där våra åttor kommer att vara huvudpersoner. Just nu letar vi efter lämplig lokal och inbjudan till politikerna Enköping går ut vilken dag som helst.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar