Entreprenöriellt lärande gör skillnad

måndag 11 november 2013

Det är just sådana medarbetare vi utbildar med vår entreprenöriella pedagogik

Det går sakta i skolan, så oerhört sakta. Särskilt när man ska försöka implementera något som av tradition inte har tillhört skolan. Ibland verkar det som om hela samhället kan få förändras men skolan ska stå orörd. Skolan verkar vara någon slags helig plats där kreativitet ska bannlysas. I alla fall om ordet entreprenör finns med.

Fortfarande finns det pedagoger och andra vuxna som mer eller mindre skriker rätt ut så fort det pratas om entreprenörskap, entreprenöriellt förhållningssätt eller entreprenöriell pedagogik.

Men herregud vad är de rädda för? Vad är problemet?  Är det fel att lära sig på nya sätt eller tror de är någon slags nyföretagarutbildning vi bedriver.

En entreprenör ser möjligheter som han eller hon både vågar och kan realisera de. En egenföretagare däremot driver eget företag med syfte att tjäna pengar i första hand.

Det är entreprenörer som det behövs fler av. Alltså människor som tänker nytt,  tar egna initiativ och ibland även vågar chansa en del. Det är just sådana medborgare som landet Sverige behöver. Och det är just sådana medarbetare vi utbildar med vår entreprenöriella pedagogik.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar