Entreprenöriellt lärande gör skillnad

lördag 8 mars 2014

Vi inspirerar runt om i Sverige

Fler och fler hör av sig kring vårt sätt att arbeta med det entreprenöriella förhållningssättet. Det kommer mail och man ringer oss. En del vill att vi gör besök på plats andra vill ha tips hur man kan komma loss från det traditionella pedagogträsket.

Men vi finns även med på många entreprenöriella utbildningssajter. Nu senast är det Kungsbacka som använder vårt radioprogram från utbildningsradion som inspirationskälla.

Här får du entreprenöriell inspiration: Lärarrummet med Sara och Johnny



 
Vad är det som gör vårt entreprenöriella koncept så unikt?

För det första så är det ett förhållningssätt som finns med under alla lektionspass i veckan. Vårt motto är variation, delaktighet och ansvar i kombination med uppdrag utanför skolan. Vi vet också att vårt undervisningssätt gör skillnad...fler medarbetare har hittat den inre motivationen.Vi skiljer oss alltså från mängden genom att det entreprenöriella förhållningssättet finns med oss hela tiden.....alla  jippoliknande projekt är bannlysta hos  oss

Men vi vårt pedagogiska upplägg skiljer sig på fler sätt. Vi arbetar med stora grupper och dubbla pedagoger. Vi, Sara och Johnny, har kört den här modellen i snart sju år och vi blir mer och mer övertygade. Inte nog med att våra medarbetare ser stora fördelar. Med två pedagoger i rummet kan man alltid skapa rätt stöd till det elever som behöver det för stunden. Dessutom har man mycket större möjligheter att utmana de elever som vill gå ett steg längre.

Större grupper skapar pedagogiska möjligheter. Senaste OECD-rapporten visar mycket tydligt att det inte är gruppens storlek som är avgörande. Tvärtom - det handlar om pedagogens upplägg och skicklighet.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar