Entreprenöriellt lärande gör skillnad

fredag 14 mars 2014

Tänk dig det företag som skulle ha den synen på utveckling

Entreprenöriellt lärande och entreprenörskap i skolan är alltid lika kontroversiellt. Egentligen är det lite konstigt eftersom styrdokumenten är tydliga. Att skapa en undervisning som främjar entreprenörskap är ingenting som är frivilligt...det är någonting som alla pedagoger ska ta till sig av.Men verkligheten ser inte riktigt ut så. Det traditionella har en stark ställning, trots att resultaten dalar. Och i stället för att tänka nytt så gör man mer av samma sak och tror att nu ska resultaten skjuta i höjden. Tänk dig det företag som skulle ha den synen på utveckling......just det, då skulle konkursen bli ett faktum på kort tid

Nu är det inte så att det bara är lärarna som ska hängas ut för att utvecklingen går sakta eller nästan står still. På varje skola finns en skolledare och det är han eller hon som måste se till att nytänk lönar sig.

Det som behövs är vettiga förutsättningar och varje chef måste våga ta ställning. Är man övertygad om nya pedagogiska grepp i skolan då ska det synas, märkas och höras....i annat fall så kommer man ingen vart. Vågar man inte ta ställning då står lärarna kvar i katedern och "predikar" som de alltid har gjort.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar