Entreprenöriellt lärande gör skillnad

onsdag 5 mars 2014

Entreprenöriellt lärande i skolan startar med lärandemiljön

Man brukar prata om skolan som en lärande organisation men det är väl lite tveksamt. Om man får raljera lite så är det i stort sett samma gamla struktur på undervisningen och lokaler som efter andra världskriget. När det dyker upp något nytt och annorlunda går man omvägar för att istället köra sitt vanliga race. Men det är väl enklast så.

I många organisationer är samverkan och samarbete nyckeln till framgång....och det borde ju rimligtvis gälla lärare och skolan också. Ju fler spontana krockar som uppstår mellan kollegor, desto bättre blir det.Samarbete och kreativt tänk är ju ingenting som kan förväntas värpa fram på en sen eftermiddagskonferens.....om man inte jobbar i skolan förstås.

Här finns alltså lite att jobba på.....Men det finns ju andra sätt att tänka. Att man oftare stöter på varandra kan ge både ett enklare och smidigare informationsflöde kollegor emellan.  Ett sätt att skapa kreativa rum är ju att jobba med arbetsplatsens utformning. Självklart gäller det både elevernas och lärarnas arbetsplatser.

Vi, Sara och Johnny, försöker hela tiden att förändra lärandemiljön för våra unga medarbetare.  Och vi ser att små steg kan göra underverk. Ett entreprenöriellt lärande i skolan startar med lärandemiljön.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar