Entreprenöriellt lärande gör skillnad

onsdag 29 januari 2014

Vilja och intresse finns så det är inte där skon klämmer

Normalt sätt så här års brukar vi och våra medarbetare var med i kommunens tävling för unga entreprenörer...men i år ser det ut att gå i kras.

Vilja och intresse finns så det är inte där skon klämmer men skolan saknar nämligen elevdatorer för högstadiet. Vi har helt enkelt inte en enda dator som vi kan nyttja.

Hur gärna man en vill delta i den entreprenöriella tävlingen så är det en omöjlighet. Vi har 50 nior som bara väntar på att få bygga sitt kontaktnät med omvärlden. Okey, vi har EN mobiltelefon som vi kan använda för ändamålet men kön lär bli lång och våra nior har med stor säkerhet hunnit sluta grundskolan innan man ens hunnit ta de kontakter som behövs

.Tävlingsmomentet har skapat en motivation utan dess like och genom åren har oerhört många av våra medarbetare lyckats väl med sina prototyper och sina affärsidéer. Man har fått den samhällsekonomiska teorin att landa genom att arbeta praktiskt i skarpt läge, så är det bara. Det i sin tur har genererat goda elevresultat som naturligtvis bidragit till både skolans och kommunens strävan efter en höjning av meritvärdet.... men i år blir det inte så.

Datorernas nedkomst har vi väntat på sen i augusti och flera gånger har det sagts att nu är de på gång, så även denna gång. Men icke sa nicke, det händer ingenting.

Vi kommer trots allt att att jobba med samhällsekonomi under våren och vi kommer att jobba med vår entreprenöriella pedagogik som grund





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar