Entreprenöriellt lärande gör skillnad

fredag 19 oktober 2012

Helst ska man göra som man har gjort i alla tider.....

I en replik på DN debatt skriver kristdemokraternas talesperson i skolfrågor att det finns forskning som visar att det är bättre med lite större klasser och riktigt bra lärare än små klasser och dåliga lärare.

Det här är intressant läsning för oss som driver det entreprenöriella lärandet med stora grupper. Vi har länge hävdat att man får till en fantastisk dynamik med lite större grupper än den vanliga klassen.





En av styrkorna är att man blixtsnabbt kan anpassa sig efter gruppen om man är två pedagoger, trots att våra grupper har upp till 65 elever.

Vi hävdar att det här sättet att jobba gynnar lärandet och det enda som behövs är strukturerade pedagoger som vill testa någonting annat, resten kan man lösa lokalt på den egna skolan.

Men svensk skola är inte precis känd för att våga prova nya grepp.....helst ska man göra som man gjort i alla tider....glosor i glosboken, räkna sida upp och sida ner eller kanske göra läxor som både är meningslösa och utan anpassning till individen bara för att det ska vara så.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar