Entreprenöriellt lärande gör skillnad

onsdag 24 oktober 2012

Blåser det för mycket motvind i kommunala skolor?

Entreprenörer som vågar och går sin egen väg är alltid lika imponerande att läsa om. I senaste numret av Dagens industri kan man ta del av några gymnasielärare som tänkte nytt och gjorde slag i saken. Man hade ledsnat på den kommunala skolans tröghet och de små möjligheter som erbjuds om man vill utveckla sina entreprenöriella idéer. 

Inte nog med att man har vågat....satsningen har varit lyckad och elevtillströmningen god. Att de fyra delägarna och lärarna dessutom får utvecklas som företagare är bara ett plus i kanten.  Kul att se att nya pedagogiska grepp ger ringar på vattnet....det är bara att gratulera.




För hur mycket man än vill driva det entreprenöriella lärandet i kommunal skola så blåser det lite för mycket motvind alldeles för ofta. Är det inte så att det är brist på lokaler och utrustning så ska det gnällas i kollegiet. För det går nog inte att hitta en mer gnällig yrkesgrupp än lärare...det är alldeles för mycket som bromsas upp utan att man ens har försökt. I de flesta skolor verkar hela byggnaden ropa att det gamla är bäst....

Att tankarna snurrar kring en mer entreprenöriell utbildning kan nog ingen missa. Tänk att få ta ett helhetsgrepp kring det entreprenöriella lärandet........en skola där alla vill utveckla EPL-pedagogiken.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar