Entreprenöriellt lärande gör skillnad

tisdag 23 oktober 2012

Ett entreprenöriellt förhållningssätt är aldrig fel.

Att undervisningen måste förändras är någonting som vi EPL-pedagoger är helt övertygade om. Mer problemlösning och fokus på verklighetsbaserad undervisning måste till om vi ska öka den inre motivationen hos våra elever.

Svenskt näringsliv har en intressant artikel som diskuterar de naturvetenskapliga ämnena. Men kontentan av det hela kan lyftas rakt in i vilket ämne som helst.

"Den naturvetenskapliga undervisningen måste kopplas till verkligheten, till problemlösning, arbetsmarknad och hela samhällsutvecklingen. När den gör det då är ungdomarna med hela vägen. Alltså måste lärarna söka relevans på andra platser än i klassrummet. Eleverna genomskådar direkt när ett ämne saknar verklighetsbaserat innehåll.

Det säger Anders Jidesjö, lärare och forskare i Linköping som nyligen presenterad en avhandling som beskriver hur ungdomars vilja att lära mer om naturvetenskap och teknik kolliderar med skolans traditionella sätt att lära"

Visst låter det enkelt....dags att sätta igång och experimentera i flera ämnen. Ett entreprenöriellt förhållningssätt är aldrig fel.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar