Entreprenöriellt lärande gör skillnad

torsdag 4 oktober 2012

Framgångsfaktorer

I måndagens UNT kan man läsa att många unga hoppar av gymnasiet.....och för många handlar det om att den traditionella undervisningen inte har fungerat. Att bara sitta och läsa och skriva på egen hand har inte varit deras grej.

Men det går att vända en negativ trend och det är precis det man gjort i Uppsala. Genom att hitta engagerade lärare som har kunskap och beredskap att möta olika elever på olika sätt så har man nått framgång. Här handlar det om balansgång och fingertoppskänsla och entreprernöriellt förhållningssätt till kunskap.

I stället för att eleverna jobbar på egen hand har kunskaperna utvärderats genom olika former av samtal tillsammans med lärarna.......alltså bra exempel på formativ bedömning.

Det här sättet att jobba behöver spridas och utvecklas.....och inte bara i gymnasieskolan. Med ett entreprenöriellt förhållningssätt redan i grundskolan kommer fler elever att komma till sin rätt. Men den stora frågan är väl varför det finns så många pedagoger som av olika anledningar inte vill prova andra sätt att lära????

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar