Entreprenöriellt lärande gör skillnad

tisdag 15 oktober 2013

Skolarbete ska göras i skolan!

Vi, Sara och Johnny, verkligen brinner för entreprenöriell pedagogik. Vi tänker att teorier och begrepp är någonting som faller på plats när man får möjlighet att använda de i praktiskt handling, gärna utanför skolan i någon form av case.

Det här sättet att jobba innebär också att vi inte ger läxor som man ska utföra på egen hand hemma vid köksbordet. Det är ju vi som är utbildade pedagoger och det är vi som både ska ge stöd och utmana varje individ. Det finns tid för alla att lära i skolan men det är lärarna som ska ge förutsättningarna.

Vår idé är ju att motivationen ska ligga på topp när man är på plats i skolan. Det är här man ska visa vad man kan. Vi lutar oss mot aktuell forskning och särskilt synligt lärande av John Hattie. Han menar ju att läxor har jämförelsevis låg påverkan på elevers lärande.

Skolarbete ska göras i skolan! Bra exempel är Rotsundaskolan i Västerås och Västra skolan i Falun....Och mest intressant är att dessa skolor ligger runt genomsnittet för riket när det gäller kunskapsresultat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar