Entreprenöriellt lärande gör skillnad

måndag 14 oktober 2013

Man vill, man kan och man levererar

Ibland kan man inte låta bli att fundera på varför en del kommuner och en del skolor lyckas fånga det entreprenöriella förhållningssättet. Av någon anledning så flyter det på och det fungerar...... med nöjda elever och lärare.

En skola som har lyckats att lägga en del av undervisningen utanför skolan är Unnaryd i Halland. Man utnyttjar helt enkelt de företag som finns på orten. Vi, Sara och Johnny, vet att så fort våra medarbetare kommer utanför skolan med olika uppdrag så händer någonting positivt....

Intresset ökar och....
  • man vill
  • man kan 
  • man levererar
För oss betyder entreprenöriell pedagogik att vi plockar ihop lämpliga delar från det centrala innehållet....men vi försöker oftast få till det utanför skolan. Kunskapskraven är ju de samma som i mer traditionell undervisning men vi ser en vinst med att man som elev får chansen att visa vad man kan fast på ett annat sätt.

Sen finns det väl en och annan olyckskorp som kraxar att det gamla var bäst....läraren vid katedern och eleverna sitter lydiga i sina bänkar. Och egentligen spelar det ingen roll. För oss handlar det om att få fler elever att nå längre i sitt lärande.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar