Entreprenöriellt lärande gör skillnad

tisdag 22 oktober 2013

Den här inställningen dissar vi fullständigt

Vi, Sara och Johnny, ser det entreprenöriella lärandet som något självklart i vår undervisning. Och det klart att vi ställer upp för andra som tänker entreprenöriellt.

Härom dagen ringde några före detta elever och berättade att de hade ett UF-projekt på gång. Och nu var det dags att göra en marknadsundersökning och våra medarbetare i nian var utvalda.


Max, Viktor och Isac driver UF-företaget med fokus på läxläsning
För oss var det fullständigt naturligt att säga.......självklart är ni välkomna att göra er marknadsundersökning. För vi vill ju bidra till fler unga entreprenörer.

Men alla verkar inte tänka likadant....  en annan grundskola i kommunen har fått samma fråga men man valde att tacka nej. Man var minsann inte beredd att ta emot några UF-företagare. Hur tänker man då egentligen? Enköpings kommun går ju ut rätt hårt med föreställningen att här satsar vi på det entreprenöriella lärandet i både grundskolan och på gymnasiet.

Den här inställningen dissar vi fullständigt.......att sitta på konferenser och rektorsmöten och säga ja till det entreprenöriella det går bra. Men att bidra med cirka femton minuter för att stötta drivna och entreprenöriella elever det vill man inte.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar