Entreprenöriellt lärande gör skillnad

lördag 10 september 2011

Man måste våga öppna nya dörrar

Allt går att lösa......är någonting som har blivit ett honnörsord både för våra medarbetare och för oss som EPL-pedagoger. Det är faktiskt så vi, Sara och Johnny, tänker när vi ställs inför olika utmaningar med våra grupper....och det handlar egentligen om att våga öppna nya dörrar, svårare än så är det inte.

En av våra största utmaningar just nu är att skapa struktur och ordning i våra stora grupper...Och visst kan man uppleva att 65 medarbetare är en stor grupp. Men det handlar först och främst om oss pedagoger och vad vi förmedlar till våra unga entreprenörer. Men vi har redan kommit en bra bit på väg....



Vårt EPL-recept innehåller variation och annorlunda utmaningar när vi möter våra medarbetare. Och det har redan gett bra resultat och en god stämning. Det blir en härlig dynamik och många nya tankar dyker upp när man är många som möts.....Det kommer att bli ett bra läsår - ingen tvekan om det.


Att vi har höga förväntningar det vet våra medarbetare. Men våra medarbetare vet också att man har möjlighet att visa sina kunskaper på olika sätt. Tillsammans med oss spelar det ingen roll hur man visar vad man kan....men att man gör det.


Det här sättet att jobba kräver förstås att man kan hålla många bollar i luften. För det handlar ju om att skräddarsy olika entreprenöriella utbildningspaket till våra medarbetare. Och numera vet vi också att om man kan hitta fler enskilda lösningar så ökar både motivation och betyg.Det klart att allt går att lösa....men man måste kunna tänka utanför boxen.


En skola som verkligen tänker utanför boxen är Lichron Teknikgymnasium i Trollhättan. Här tänker man möjligheter och man skräddarsyr lösningar till var och en.......Helt enkelt ett bra exempel på ett entreprenöriellt förhållningssätt i skolan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar