Entreprenöriellt lärande gör skillnad

måndag 12 september 2011

Det går att hitta gemensamma nämnare

Från och med i höst är det nya kursplaner som gäller. Och det är både spännande och en hel del som är nytt att ta tag i. Men framför allt så måste man kunna hitta samordningsvinster mellan ämnena. Numera är de samhällsorienterade ämnena fyra helt skilda ämnen som var och en har en omfattande kursplan. Och visst är det mycket som ska rymmas inom ramen för det centrala innehållet.

Men det går att hitta gemensamma nämnare men det kräver att man tänker lite annorlunda jämfört med tidigare. Vi, Sara och Johnny, som tänker utifrån ett entreprenöriellt förhållningssätt ser bara positivt på det nya.

Om man dessutom använder sig av formativ bedömning så kommer de nya kursplanerna att gynna våra medarbetare. Formativ bedömning är ju till för att öka elevers lärande samtidigt som varje individfår syn på sin egen kunskapsprocess i större omfattning.

I år kommer vi att arbeta extra intensivt med lärande samtal tillsammans med våra medarbetare. Vi har goda erfarenheter sedan tidigare och nu vill vi utveckla samtalsformen. Dessutom har våra medarbetare klart och tydligt sagt att man lär sig på ett helt annat sätt jämfört med att prestera allt vid ett enda tillfälle.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar