Entreprenöriellt lärande gör skillnad

söndag 11 september 2011

Lärarstudenterna fyller sin EPL-ryggsäck

Det blir en spännande vecka på många sätt. För det första så kommer vi att möta våra nior i storgrupp för första gången.....Och det kommer att bli historia och första världskriget under några veckor.

En stor del av lektionerna ska vår lärarstudent David ansvara för.....och det entreprenöriella förhållningssättet kommer att finnas med, så klart.

Att vara lokal lärarutbildare innebär att vi tar emot en hel del lärarstudenter......med den gemensamma nämnaren att man inte har en susning om det entreprenöriella förhållningssättet när man möter oss första gången.

Men efter några veckor med oss så har man fyllt sin EPL-ryggsäck och kan ta med sig idéerna tillbaka till lärarutbildningen. Men visst kan man fundera på om lärarutbildningen har läst grundskolans styrdokument kring det entreprenöriella förhållningsättet????? De må vara hur det vill med lärarutbildningen. Men vi ser i alla fall till att implementera EPL hos alla våra studenter.......och hittills har det bara varit positiva reaktioner.

Men den här veckan få vi sprida våra EPL-pedagogik till hela landet.....nu på torsdag den 15:e september kan man få med sig EPL-inspiration genom att lyssna på radions program 1 kl 21.03.

Men det finns fler sätt att sprida sina idéer....Att blogga, skriva debattartiklar och insändare är oerhört effektivt. Vårt entreprenöriella förhållningssätt väcker intresse och fler och fler vill möta oss och våra tankar. Och på tisdag ska vi möta.......



.......en grupp folkpartister från Enköping. Och visst ska det bli kul att presentera våra idéer. Men det ska bli ännu mer intressant att höra hur politiker tänker kring EPL. Hur tänker man sig att det ska spridas i Enköping och i övriga riket?


Att det kommer att bli en intensiv men spännande vecka har nog ingen missat





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar